CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1097 din 01 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

1 Ianuarie: Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

La 1 ianuarie Biserica ortodoxă sărbătoreşte Tăierea împrejur a Domnului cea după Trup, care a avut loc a opta zi după Naştere. Dumnezeiască smerenie ca Fiul lui Dumnezeu care este deasupra vremii să se nască sub vreme şi sub lege şi să sufere ca un păcătos. Dar şi mai mare smerenie latăierea împrejur decât în naşterea Sa. Pentru că prin naştere a luat asupra Sa numai chipul omenesc, după cum grăieşte Apostolul: Întru asemănarea omenească făcîndu-Se şi cu chipul S-a aflat ca omul, iar prin tăierea împrejur a luat asupra Sa chipul păcătosului, suferind ca un păcătos rana cea rânduită pentru păcat. A păcătuit omul dar a fost pedepsit Fiul lui Dumnezeu.  

Prunc fiind, Domnul S-a supus legii date de Moise pentru că nu a venit să strice legea ci să o împlinească. S-a supus iarăşi să ne arate că a avut cu adevărat trup şi nu a fost o nălucire. A dat în felul acesta la o parte rânduiala cea veche a tăierii împrejur a trupului, măcar că aceasta nu-l curăţa pe om cu totul de păcat. Şi a înlocuit-o cu tăierea duhovnicească a Sfântului Botez, adică dezbrăcarea de trupul păcatelor cărnii, legiuind Botezul darului celui nou, care este din apă şi duh.  

A luat chipul nostru cel plin de păcate pentru a-l răscumpăra pe om şi a-l îndumnezei.A pironit păcatul pe crucea suferinţelor Sale şi l-a împăcat pe om cu Dumnezeu, omul devenind din nou moştenitor al Împărăţiei Cereşti.  

Este şi o sărbătoare a Sfântului Său nume pentru că astăzi, la a opta zi de la Naştere, I s-a dat numele de Iisus, care înseamnă Mântuitor, după cum a spus îngerul mai înainte de a Se zămisli în pântecele Sfintei Fecioare. Şi-a început viaţa pământească prin suferinţă şi vărsare de sânge şi o va sfârşi pe cruce prin nespusă suferinţă şi iarăşi vărsare de sânge pentru neamul omenesc.  

Pentru aceea şi Dumnezeu L-a preaînălţat ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor de dedesubt (Filipeni 2-10).  

Referinţă Bibliografică:
1 Ianuarie: Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1097, Anul IV, 01 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!