Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RECOMANDĂ PAGINA

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Impact > Libertate > Mobil |   


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 193 din 12 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Contextul Timpului Prezent
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

“Si am vazut un alt inger, care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie vesnica, ca sa o vesteasca locuitorilor pamantului: oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui popor” (Apocalips 14:6). Aceasta este descrierea cea mai concisa a lucrarii ce trebuie sa aiba loc la timpul sfarsitului, o vestire mondiala a Evangheliei vesnice, care va conduce la implinirea profetiei Mantuitorului: “Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi predicata in toata lumea, ca o marturie pentru toate natiunile. Si atunci va veni sfarsitul”(Matei 24:14).  

Contextul profetic enuntat, conduce la necesitatea unei viziuni bine definite, inspirata de Dumnezeu, in ce priveste lucrarea de evanghelizare, care sa rezulte intr-o avansare rapida si eficienta, utilizandu-se in acest sens toate ocaziile si resursele oferite de Dumnezeu, in providenta Sa. Rezultatul va fi concretizat prin pregatirea unui biserici care sa reziste incercarilor din timpul evenimentelor finale ale istoriei si care sa-L intampine pe Hristos la a doua Sa venire.  

De aceea, predicarea iminentei reveniri a lui Hristos va trebui sa fie elementul central al avertizarii adresate intregii lumi, impreuna cu apelul la o pocainta temeinica si la o intoarcere din toata inima la adevarata inchinare. In plus, traind in timpul celei mai solemne perioade din istoria umanitatii, a judecatii preadvente din ceruri, chemarea la o deplina consacrare a mintii si vietii in slujirea lui Dumnezeu, este cu cu atat mai urgenta, cu cat timpul este scurt.  

Dumnezeu insa, in marea Sa indurare, cu scopul atingerii obiectivului evanghelizarii mondiale, a pus la indemana bisericii Sale mijloace cu totul deosebite, pentru ca intreita solie ingereasca sa poata straluci in fiecare loc al planetei, in calea oricarui om. Astfel, alaturi de publicatiile de mare tiraj, astazi ne este oferita posibilitatea utilizarii unei infrastructuri informationale fara precedent in istorie, care sa complementeze in mod eficient prezentarea orala, directa a Evangheliei.  

Trebuie insa subliniata caracteristica de complementaritate si nu de inlocuire a prezentarii orale nemijlocite, fiindca in mod esential Evanghelia are nevoie de oameni pentru a putea fi exprimata, toate celelalte fiind doar mijloace de amplificare si de adecvare la diferitele categorii de auditoriu. Infrastructura de comunicatie a timpului prezent este compusa in principal din diferite resurse audio-video (casete, emisiuni radiofonice sau de televiziune), literatura scrisa (carti, periodice, etc) si mai nou, retelele de calculatoare ( mediul Internet cu toata gama de servicii oferite).  

In contextul Evanghelizarii globale aceste mijloace pot deveni canale deosebit de eficiente in expunerea soliei de la Dumnezeu, conducand pe oameni din toate partile lumii la primirea neprihanirii lui Hristos si trairea in aceasta lumina prin pazirea tuturor poruncilor lui Dumnezeu.  

Dimensiunile teleevanghelizarii  

Ce este teleevanghelizarea? Teleevanghelizarea este, prin natura ei, metoda de vestire a soliei mantuirii, apelandu-se la diferitele mijloace de comunicatie.  

Manipularea adecvata a echipamentelor de transmisiune a informatiei va fi, prin urmare, esentiala in prezentarea unor programe evanghelistice de o inalta calitate tehnica, necesitand in acest sens o pregatire corespunzatoare.  

De asemeni, intocmirea de programe teleevanghelistice va pune la incercare capacitatile administrative ale celor implicati in acest domeniu, fapt care va reclama o pregatire adecvata.  

Si nu in ultimul rand, atingerea obiectivului central al teleevanghelizarii, de a prezenta intr-un mod clar si bine definit solia mantuirii, va presupune o buna conditie spirituala, vizibila la nivelul intregii activitati depuse.  

De aici decurge faptul ca elementele de baza al unei activitati teleevanghelistice, care sunt “programele” (desemnand deopotriva emisiuni audio / video, radio / televizate, publicatii tiparite / pe calculator, etc, ) vor trebui sa fie intocmite pe baza imbinarii armonioase a celor trei componente enuntate: tehnic, administrativ si spiritual.  

Rezumand, exista trei dimensiuni de baza ale activitatii teleevanghelistice:  

1. Dimensiunea tehnica, legata de manipularea echipamentelor de comunicatii si a tehnologiei informatice aferente.  

2. Dimensiunea organizarii si administraii programelor ce vor fi remise auditoriului.  

3. Dimensiunea spirituala, care confera continut atat programelor realizate, cat si intregii activitati desfasurate.  

Referinţă Bibliografică:
Contextul Timpului Prezent / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 193, Anul I, 12 iulie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!