Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RECOMANDĂ PAGINA

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Impact > Libertate > Mobil |   


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 193 din 12 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Contextul Timpului Prezent - Înregistrări Audiovizuale
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vorbirea în fața calculatorului constituie pentru mine una dintre cele mai fascinante experiențe. Cu resurse modeste, pot adresa un mesaj la scară globală, fapt determinat în principal de alegerea subiectului de discuție. În privința stilului, am preferat o adresare directă și simplă, considerând că orice gen de încărcare a mesajului ar fi în detrimentul conținutului acestuia.  
 
I. Epistole pentru Eternitate  
 
Sufletul omenesc este protejat și apărat de un copil, care din zorii vieții face tot ce este posibil ca să supraviețuiască. În măsura în care vom colabora cu acest copil, vom ajunge să ne bucurăm de o viață frumoasă, plină de semnificație și îndelungată. Din nefericire, lumea din jurul nostru ne îndeamnă să devenim adulți nemiloși și lipsiți de sensibilitate. Din fericire, copilul din noi refuză cu greutate să ne abandoneze în brațele unei existențe ce ne agresează necontenit.  
 
Fericirea reprezintă un deziderat către căutăm să mergem, dar care, paradoxal, se îndepărtează pe măsură ce ne apropiem de el. Cu toate acestea, căutarea noastră continuă de-a lungul întregii vieți. Însă, rezultatul scontat nu va veni până când nu ne vom întâlni cu Marele Autor al Universului, singurul capabil să ne ofere ceea ce sufletul nostru își dorește cu adevărat.  
 
Lumea din jurul nostru reprezintă o iluzie în măsura în care ea nu se sprijină pe elemente obiective care să o susțină. Gândirea umană, lipsită de revelația divină, ajunge astfel să se înstrăineze de mediul înconjurător și să evolueze deformat către distrugere. Din această cauză, apelul la rațiune face referință la calitatea specială pe care o avem, de a putea examina și cunoaște realitatea sub adevărata ei înfățișare.  
 
Vă doresc o audiție plăcută!  
 
Octavian Lupu  
București  
30 octombrie 2016  
Referinţă Bibliografică:
Contextul Timpului Prezent - Înregistrări Audiovizuale / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 193, Anul I, 12 iulie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!