CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1022 din 18 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

18 octombrie: Sf. Apostol şi Evanghelist Luca
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca s-a născut în Antiohia Siriei şi era instruit în şcolile greceşti ale timpului. Era medic şi tămăduia suferinţele trupului, urmând ca mai târziu să înveţe a tămădui şi sufletele. Cunoştea meseria de zugrav din care a făcut o artă pentru că avea să picteze chipul Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu şi al sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.  

A fost împreună cu ceata Apostolilor şi a făcut parte din cei şaptezeci trimişi la propovăduire de Insuşi Hristos Domnul. A avut cinstea să-L cunoască pe Domnul, să-L însoţească răspândind Cuvântul tuturor celor care au vrut să-L primească. A plâns cu Apostolii la răstignire dar s-a bucurat când, împreună cu Cleopa, pe drumul spre Emaus, L-a văzut din nou pe Domnul înviat. La cincisprezece ani de la Înălţare, a scris Evanghelia care îi poartă numele şi a răspândit-o bisericilor nou înfiinţate pentru întărirea credinţei. S-a documentat scriind şi Faptele Apostolilor, amândouă aceste scrieri ale sale, insuflate de Duhul Sfânt, fiind incluse în Evanghelie. L-a însoţit pe Apostolul Pavel în călătoriile sale misionare fiindu-i de mult ajutor.  

A propovăduit aducând la lumină cetăţile Beoţiei dar şi în Egipt în Tivaida făcând cunoscută învăţătura evangheliei. A mângâiat suferinzii, a vindecat trupeşte şi sufleteşte mulţime de bolnavi, a întemeiat comunităţi creştine rânduind diaconi şi preoţi la slujirea acestora şi îngrijindu-se de buna lor aşezare. A trecut cu bine la Domnul după împlinirea vârstei de optzeci de ani. Pe locul unde a fost înmormântat, a plouat colirie (apă limpede) vindecătoare bolilor de ochi, semnul distinctiv al profesiei de medic. Din prunca împăratului Constantie, fiul lui Constantin cel Mare, moaştele sale au fost aduse la Constantinopol de către Artemie, stăpânitorul Egiptului şi depuse în Biserica Sfinţilor Apostoli.  

Referinţă Bibliografică:
18 octombrie: Sf. Apostol şi Evanghelist Luca / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1022, Anul III, 18 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!