Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Cultural > Artistic >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 244 din 01 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Recapitulare si principii generale
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1. Se alege un fragment de text biblic.  
2. Se parcurge verset cu verset consemnând idei, întrebări, răspunsuri în legătură cu ceea ce stă scris, corelând în context imediat, al cărţii şi al Scripturii.  
3. Se finalizează acest studiu de bază.  
4. Dacă se doreşte pregătirea unei expuneri, se va trece la structurarea ei prin intermediul unui plan de prezentare.  
5. Dacă se doreşte pregătirea unei rugăciuni, se va trece la structurarea ei prin intermediul unui plan de rugăciune.  
6. Dacă se doreşte pregătirea unor acţiuni concrete, se va trece la structurarea lor prin intermediul unui plan de acţiune.  
 
Biblia este organizată pe cărţi, capitole şi versete. Cea mai simplă metodă de studiere este cea orientată pe capitole. Se pot alege astfel de capitole la întâmplare sau se poate realiza un plan de selectare, care să conţină cel puţin enumerarea capitolelor ce vor fi studiate şi perioada de timp alocată.  
 
De regulă este bine să se înceapă cu cele mai accesibile cărţi în genul evangheliilor, epistolelor sau al naraţiunilor istorice din Vechiul Testament.  
 
De asemenea, se poate citi Biblia la rând şi studia doar câteva versete din ceea ce s-a citit. Ca o regulă generală, activitatea de studiere nu trebuie să fie greoaie, ci plăcută şi reconfortantă.  
 
Dacă simţiţi tensiune sau oboseală în timp ce studiaţi este bine să vă opriţi şi să continuaţi a doua zi. La urma urmei, nu sunteţi teolog, ci doar un lai ce studiază în mod simplu şi eficient Cuvântul lui Dumnezeu.  
 
Studiul Bibliei nu trebuie să devină un fel de trudă sau o activitate silită, ci dimpotrivă, o destindere, o plăcere.  
 
Legat de aria de studiere, uneori se pot face aprecieri generale asupra unui întreg capitol, punctând lucrurile mai importante, pe când în alte ocazii se poate trece la detalii.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Recapitulare si principii generale / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 244, Anul I, 01 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!