Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Cultural > Artistic >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 247 din 04 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

03 A studia Biblia pentru a actiona
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
  
Oare studiem doar pentru a obţine numai nişte informaţii care să ne satisfacă o anumită curiozitate? Cu siguranţă că nu. Orice studiu implică disciplină şi un efor bine direcţionat, ceea ce presupune un scop, o ţintă. 
  
Conştient sau nu, atunci când studiem avem dorinţa de a întreprinde ceva, de a acţiona, de a schimba anumite lucruri sau cel puţin de a le înţelege. 
  
Studierea nu este doar o pură contemplare, ci ea pregăteşte şi planifică acţiunea. Trebuie bine înţeles acest lucru. Acţiunea este mai mult decât o prezentare şi nu se poate confunda cu rugăciunea, ci înseamnă să mergi înainte împreună cu Dumnezeu în împlinirea planurilor Sale. 
  
De exemplu, prin studiu observăm viaţa profeţilor, a mesagerilor lui Dumnezeu. Ei devin exemple pentru noi şi pilde de urmat. Prin studiu dobândim cunoştinţă despre principiile Împărăţiei lui Dumnezeu. Cu siguranţă că vom dori să ni le însuşim, altfel la ce bun am mai aflat de ele? 
  
Aşa cum am mai spus, un studiu biblic personal trebuie să fie urmat de un plan de acţiune, sau cel puţin o schiţă de acţiune, care să cuprindă lucrurile pe care dorim să le punem în aplicare. 
  
Trecerea de la cuvinte la fapte reprezintă cel mai important lucru pentru a merge pe calea lui Dumnezeu. Tocmai de aceea trebuie să fie învinsă inerţia, sau tendinţa de a rămâne pasiv, şi exercitată stăpânirea de sine, pentru a face ce ţi-ai propus şi nu altceva. 
  
Un exemplu de plan de acţiune bazat pe studiul capitolului 3 din cartea profetului Ioel, versetele 1-4 (este utilă consultarea acestui studiu de la secţiunea „Comentarii”), ar putea fi următorul: 
  
Plan de acţiune 
Ref: Ioel 3:1-4 
1.           Să manifest încredere în dreptatea lui Dumnezeu şi pentru restabilirea finală a tuturor lucrurilor. Să înving teama de necunoscut şi de oameni. 
2.           Să îmi întăresc convingerea că Domnul lucrează pentru a ne pregăti un loc în Împărăţia Sa. 
3.           Să manifest speranţă în relaţiile pe care le stabilesc cu ceilalţi şi să nu mă las dominat de rău. 
4.           Să îi avertizez pe cei din jurul meu asupra judecăţii nimicitoare a lui Dumnezeu şi de primejdia în care se găsesc dacă nu se întorc la El. 
5.           Să nu îmi fie teamă de nedreptăţile pe care trebuie să le suferim din cauza credinţei, având perspectiva dreptăţii finale a lui Dumnezeu. 
6.           Să fiu atent asupra a ceea ce fac, având în vedere judecata lui Dumnezeu. Să apelez la harul lui Hristos pentru a iertarea deficienţelor (căderi, păcate etc.) inerente vieţii pe acest pământ, dar şi pentru biruinţă asupra lor. 
7.           Să nu dau atenţie faptelor rele ale celorlalţi, în sensul de a da sentinţe etc., deoarece Domnul ne va judeca pe toţi cu dreptate. 
8.           Să la toată judecata în seama lui Dumnezeu. Să nu îmi pierd cumpătul faţă de ce văd în viaţă. Să ajung la o stabilitate interioară care să nu fie clătinată de evenimentele prin care trebuie să trecem. 
9.           Să înţeleg că nimeni nu poate să înrobească ideile şi convingerile celorlalţi. Să menţin mereu vie înaintea mea perspectiva restaurării tuturor lucrurilor. 
  
  
Deja sunt destul de multe acţiuni de făcut şi practic ar fi necesară o condensare şi o revizuire a lor. Dar oricum, pentru a oferi o idee asupra ce înseamnă un plan de acţiune, cred că este suficient ce am notat mai sus. 
Referinţă Bibliografică:
03 A studia Biblia pentru a actiona / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 247, Anul I, 04 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!