CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 273 din 30 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

01 Octombrie - Ziua Internaţională a Vârstei a Treia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

MOLDOVA NOUĂ: „PENSIONARII DIN ROMÂNIA TRĂIESC MAI RĂU DECÂT ÎN SCLAVAGISM”  

„Redeşteptarea” Lugoj – constatată dl. Mihail LEONTE, preşedinte CARP - 07 – octombrie 1999  

 

Având în vedere continua degradare a vieţii pensionarilor, membrii Casei de Ajutor reciproc a Pensionarilor din Moldova Nouă au înaintat, cu prilejul încheierii anului Internaţional al Persoanelor Vârstnice, o petiţie către Parlamentul României – Senat şi camera Deputaţilor, MMPS, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Justiţiei şi DMPS Caraş-Severin, prin care solicită actualizarea pensiilor în funcţie de meseria practicată în activitate, elaborarea urgentă a Legii caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, iar în noua lege a pensiilor să existe un capitol distinct despre drepturile pensionarilor. De asemenea, petiţionarii solicită ca la nivelul MMPS să fiinţeze un departament al vârstnicilor, cu corespondenţe în fiecare judeţ, precum şi includerea în structurile de conducere ale Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate a reprezentanţilor pensionarilor, proporţional cu numărul acestora.  

În ultimii zece ani, pensiile au scăzut de la câteva sute de dolari în 1990, la numai câteva zeci de dolari astăzi, ne spunea dl. Mihai LEONTE, preşedintele CARP Moldova Nouă. „Cred că suntem în urma tuturor coloniilor – ne mărturisea dl LEONTE – şi mult mai rău decât în sclavagism. Căci, dacă un sclav avea asigurată hrană, locuinţă, îmbrăcăminte şi protecţie, noi nu avem azi toate acestea”!  

Conform datelor statistice, în judeţul Caraş-Severin, în mai puţin de doi ani, au dispărut circa 15000 de pensionari, dar nici pe cei 15000 de specialişti nu i-am văzut la faţă! Bătrânii au fost din totdeauna şi vor exista mereu, tocmai de aceea să nu uităm cuvintele lui Emil Cioran: „Rolul nostru este de a întoarce viaţa pe toate părţile, inspirând o ispită veşnică de a exista”  

PAUL SEVER-SMADU  

Referinţă Bibliografică:
01 Octombrie - Ziua Internaţională a Vârstei a Treia / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 273, Anul I, 30 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!